OVER ONS

HET BEDRIJF

Slagerij ZWAARD kent een rijke historie. Dit familiebedrijf werd in 1933 opgericht en is uitgegroeid tot een eigentijdse zaak, waar ambacht en modernisering hand in hand gaan. De dagelijkse leiding is inmiddels in handen van de derde generatie. Onder de bezielende leiding van Geertjan en zijn vrouw Janneke, werkt een enthousiast team om voor u dagelijks de beste producten te bereiden. Dat alles met oog voor detail, persoonlijke aandacht en bovenal kwaliteit. We bouwen onze producten op vanuit de basis. Met hoogwaardige grondstoffen, losse kruiden, weinig tot geen conserveringsmiddelen, minder zout- en E nummers.

TRAITEUR

Sinds 2012 heeft Slagerij ZWAARD een eigen traiteur- afdeling toegevoegd aan het bedrijf. Een team van 5 koks bereidt dagelijks verse maaltijden zoals maaltijdsalades, soepen, stamppotten en pasta’s en buffetten voor u.  Ook bieden we u heerlijke componenten en ingrediënten, waarmee u in een handomdraai zelf een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel zet. Kwaliteit verzekerd, want wij werken uitsluitend met hoogwaardige, verse ingrediënten.

GESCHIEDENIS

De geschiedenis van ZWAARD, slagerij & traiteur gaat ver terug. Grootvader Jan Zwaard stond in 1933 aan de wieg van het familiebedrijf. Veel is er sinds die beginjaren veranderd, maar des te meer is hetzelfde gebleven. Dat geldt zeker voor de liefde voor het vak en de slagerij, waar inmiddels de derde generatie aan het roer staat. Wij geven u drie generaties in vogelvlucht.

JAN ZWAARD, DE EERSTE GENERATIE

Jan Zwaard, de grootvader van Geertjan, was een ondernemend man met ambitie, ideeën en doorzettingsvermogen. Als kasteleinszoon uit Maassluis kwam hij 1933 naar De Lier. Hij kocht op maandagochtend varkens en koeien op de veemarkt in Rotterdam die hij zelf tot 1968 slachtte aan huis op Kerklaan 10. Slachten, worstmakerij, toonbank snijden en contact met de klant waren zijn bezigheden.    

MARTIEN ZWAARD, DE TWEEDE GENERATIE

De liefde voor het slagersambacht bleek bij de familie Zwaard in het bloed te zitten. Terwijl zoon Cees vee- en vleeshandelaar werd, nam zoon Martien in de jaren zestig de zaak van vader Jan over.

Martien had een passie voor vleesverwerken en worstmaken. Bij z’n eerste deelname aan Internationale vakwedstrijden behaalde hij 5x GOUD. In 1991 verhuisde het bedrijf van de Kerklaan naar de Hoofdstraat in een pand naast AH. Martien ontwikkelde het recept van onze bekende Filet Americain en grillworst. Nog steeds zijn het toppers in ons assortiment.

GEERTJAN ZWAARD, DE DERDE GENERATIE

In 2001 kwam Geertjan in het bedrijf werken. Hij had in de jaren daarvoor ervaring opgedaan bij div collega- slagers in de omgeving. In 2009 nam hij het bedrijf over. Met de komst van jong bloed in het bedrijf heeft de slagerij in 2012 een complete restyling gehad. Niet alleen de naam is veranderd, ook de winkel is flink gemoderniseerd en de keuken is uitgebreid met een eigen traiteurafdeling. Daarmee zet Geertjan de familietraditie voort: oog hebben voor nieuwe kansen, risico’s durven nemen en er vervolgens vorm aan geven. Dat alles met behoud van kwaliteit en een flinke dosis Westlandse nuchterheid.

PRODUCTIELOCATIE LEEMOLEN

Door een gebrek aan productieruimte op de winkel locatie zijn we in 2018 gestart met een productielocatie op bedrijventerrein Leehove. Vanaf dat moment werken de worstmakers en de koks vanaf deze plek. De meest moderne technieken worden hier gebruikt voor het maken van de lekkerste worst- en hamspecialteiten. De koks maken op de traiteurafdeling de lekkerste maaltijden, soepen, buffetten en verfijnde cateringproducten. Alle producten worden vanuit de basis opgebouwd: puur, eerlijk en verantwoord. Kortom, met de Smaak van ZWAARD!

Winkelwagen