Luxe Kalfsvlees
Een ware delicatesse
Kalfvlees dat uitblinkt
Het kalfsvlees van ZWAARD, slagerij & traiteur is verwerkt volgens de IKB-normen, IKB staat voor Integraal Keten Beheer.
Bereiding en behandeling van kalfsvlees
Bewaar kalfsvlees altijd op een koude plaats in de koelkast. Vers vlees is ongeveer drie dagen houdbaar. In de diepvries kunt u kalfsvlees zo’n 3 maanden bewaren. Leg het vlees 30 minuten voor bereiding uit de koelkast zodat het vlees kan chambreren, dit komt de smaak beslist ten goede. Kalfsvlees heeft een zachte smaak, gebruik daarom niet al te sterke of overheersende kruiden.
Kruid en zout het vlees kort voor het bakken of nog beter zout het tijdens of na het bakken. Voor sauzen geldt hetzelfde als voor de kruiden, combineer kalfsvlees bij voorkeur met milde sauzen, zoals een room-, witte wijn- of champignonsaus. Bij kalfsvlees kunnen alle soorten (jonge) rode, witte en rosé-wijnen worden geserveerd.
Veelzijdig kalfsvlees



